top of page

Ons doel

Wij zijn 11 jongeren, die proberen hun droom waar te maken. Velen van ons zijn vanaf jongs af aan begonnen met kanoën bij HWC de Helmvaarders te Helmond. Het begon als een leuke hobby met gezellige mensen, 2 avonden in de week lekker kanoen. 

Naarmate we steeds beter werden in het kanoën, werden we een keer uitgenodigd voor een open training bij de selectie. Dit bleek voor velen een super leuke uitdaging. 

We vertegenwoordigen Nederland in 3 verschillende selecties; kanopolo heren u21, kanopolo dames u21 en kanoslalom u23. 

flag-of-the-netherlands-free-png.png

ROAD TO CHINA

IMG_7787.JPG

Wij willen wereldkampioen kanopolo worden! In 2022 hebben zowel de Heren U21 als de Dames U21 zich op het WK in Saint Omer, Frankrijk gekwalificeerd voor het WK 2024 in Deqing, China.

Wij mogen hier Nederland vertegenwoordigen en gaan wij voor de winst. Aangezien kanopolo een zeer onbekende sport is, is er nog geen sponsering mogelijk vanuit het watersportverbond. Dit betekend dat wij als sporters ons eigen zakcentje moeten neerleggen om naar het WK in China te gaan.

 

Aangezien China niet niks is, gaat dit ons aan reiskosten, overnachting, deelname en eten €3.000 p.p. Wij zijn bijna allemaal student en wij kunnen dit bedrag niet zomaar op hoesten. Daarom hebben wij jullie hulp nodig.

ROAD TO SLOWAKIJE

Ook binnen de kanoslalom zijn er niet veel voorzieningen beschikbaar vanuit het NOC*NSF dus moeten de kosten uit eigen zak betaald worden. Bijna alle trainingen zijn in het buitenland aangezien Nederland niet de juiste wildwater voorzieningen heeft. Het is mijn droom om dit jaar op maarliefst het EK en het WK Nederland te mogen vertegenwoordigen. 

bottom of page