top of page
jip foto 2.jpg
Afbeelding van WhatsApp op 2024-03-12 om

Jip

Small Title

Mijn naam is Jip Engelhart. Fulltime student en passievolle sporter. Voor het eerst doe ik mee aan de selectie, echter kijkend naar het team zit er heel wat in. Het gaat een heel bijzondere reis worden met als eindklapper en eindtoernooi het wereldkampioenschap in China. Ik zet graag alles op alles om te kijken wat er in de kast zit, en we gaan er gewoon voor!!

sven foto 2.jpg
sven kano_edited.jpg

Sven

Small Title

Hoi, ik ben Sven Manders. Ik ben 20 jaar en speel nu zeven jaar kanopolo. Ik ben in 2021 voor het eerst geselecteerd voor Jong Oranje voor het EK in Catania. Dat jaar werden we 3e van Europa! Daarna ben ik ook in 2022 geselecteerd voor het WK in Saint-Omer. Ook in 2023 was ik weer van de partij, dit keer ook als captain. Ik heb toen in Brandenburg mijn tweede EK mogen varen. Dit jaar wordt mijn laatste jaar in Jong Oranje. Voor het eerst mogen we buiten Europa gaan spelen, namelijk op het WK in Deqing, China. De resultaten van de afgelopen twee jaar vallen een beetje tegen. We zijn in 2022 14e geworden op het WK en in 2023 12e op het EK. Dit jaar hebben we met elkaar besloten om alles eruit te halen wat erin zit. We zijn dan ook vaker en met meer intensiteit gaan trainen als vorige jaren. We hebben meerdere toernooien binnen Europa gepland staan om ons zo goed mogelijk voor te bereiden. We gaan o.a. naar Saint-Omer, Essen en Gent. Dit allemaal om onze droom werkelijkheid te maken: samen zo goed mogelijk presteren op een WK

floris foto 2_edited.jpg
floris kano_edited.jpg

Floris

Small Title

Mijn naam is Floris Udink, ik ben 18 jaar en gek op kanopolo. Zo rond 3,5 jaar geleden ben ik voor het eerst gaan kanopoloën nadat ik al wat vakanties op wildwater in een kajak had doorgebracht. Het klinkt als een enorm cliché maar kanopolo was voor mij love at first sight, ik heb altijd al gehouden van sport maar had nog nooit écht de sport voor mij gevonden. Ik kan nu met veel plezier zeggen dat kanopolo deze plek absoluut heeft ingenomen. Ik begon met 2x in de week trainen maar dat is onderhand al uitgelopen tot het punt dat ik zo’n 25 uur per week bezig ben met kanopolo. Ik ben helemaal verliefd op het spelletje en kan daar uren in mijn eentje mee bezig zijn, maar wat ik misschien wel het allermooiste vindt is om met het team tot het gaatje te gaan (en met wat aanmoedigingen het liefst nog een beetje verder). Door het seizoen heen zijn we samen vele weekenden op pad en leer je elkaar door en door kennen, in het WK in China moet dit allemaal bij elkaar komen. Dit gaat een prachtig podium worden om al ons harde werk in acties om te zetten, een podium waar ik elke dag over kan wegdromen.

De Heren U21 kanopolo

jurre.jpg
Afbeelding van WhatsApp op 2024-01-07 om

Jurre

Small Title

Ik ben Jurre Kuijpers 17 jaar oud en dit is mijn derde jaar voor de onder 21. Ik ben super hard aan het trainen voor het wereld kampioenschap in China. Ik zit momenteel ook in mij examenjaar havo op het jan van brabant college. Verder speel ik graag achterin in de verdediging, ook ben ik linkshandig en heb ik daar wel een voordeeltje mee.

thijs foto 2.jpg
Afbeelding van WhatsApp op 2024-03-11 om 22.30_edited.jpg

Thijs

Small Title

Hallo, mijn naam is Thijs Brüggink en ik mag dit jaar de Nederlandse heren onder 21 vertegenwoordigen op het WK kanopolo in Deqing, China. Ik zat in 2022 ook al in de selectie en heb toen meegedaan aan het wk, maar dan in Saint-Omer, Frankrijk. Vorig jaar ben ik helaas niet geselecteerd, maar daardoor ben ik er extra op gebrand om dit jaar een mooi resultaat neer te zetten. Op het veld kun je mij herkennen aan het prachtige rugnummer 8. Daarnaast zal ik veel fysiek werk verrichten voor mijn team en hopelijk een paar doelpunten tegen de touwen rammen. Of de ruimte creëren zodat mijn teamgenoten die maken. Het is nog een lange weg naar China, maar het is een weg waar ik in ieder geval ontzettend veel zin in heb.

bottom of page