top of page

De Dames U21 kanopolo

jelske.jpg
IMG_3172_edited.jpg

Hi, Ik ben Jelske en ik ben 19 jaar oud. Ik ben begonnen met kanopolo in 2016 bij HWC de Helmvaarders. Sinds 2022 kano ik met de Nederlandse dames U21 selectie waarmee wij internationale toernooien varen, zoals ECA's, EK's en WK's. Ik vind kanopolo een leuke en uitdagende sport waarin veel variatie en inzicht nodig is. 

Jelske

wendy.jpg
wendy kano_edited.jpg

Wendy

Small Title

Ik ben Wendy Huizinga. Ik ben nu 18 jaar en speel al de helft van mijn leven kanopolo. In 2021 ben ik voor het eerst geselecteerd om mee te mogen met het U21 dames team van Nederland, dat was voor het EK in Sicilië. Sindsdien ben ik een vaste waarde geworden van dit team, waarvan ik nu 2 seizoenen de captain heb mogen zijn. Hiermee hebben we grote toernooien gespeeld in heel Europa. Ik ben nog steeds enorm trots op onze prestatie van afgelopen jaar: van een team dat nog nooit in de halve finale had gespeeld naar het winnen van een Europees kampioenschap! Dit geeft mij vertrouwen en vooral veel zin in het komende seizoen. Dit WK in China zijn wij een van de favorieten en ik heb hoge doelen voor mezelf en voor het team. Het betekent veel voor mij om met dit team te mogen spelen en als daar mooie prestaties bijkomen is dat natuurlijk extra vet. Het seizoen duurt nog lang, maar ik kijk nu al uit naar het WK!!

femke.jpg
femke polo_edited.jpg

Femke

Small Title

Ik ben Femke Huizinga. Ik speel al sinds 2020 met de Dames U21 kanopolo. In 2021 heb ik voor het eerst Nederland mogen vertegenwoordigen op het EK in Catania. Ik vind de combinatie tussen tactiek, snelheid en kracht echt fantastisch. Ik voel me er dan ook helemaal in thuis om allerlei tactieken door te nemen. Zelf speel ik vaak als middenman en doe ik mijn best om samen met mijn teamgenoten de tegenstanders weg te houden uit onze verdediging. In Brandenburg zijn wij op het EK kanopolo 2023 Europees kampioen geworden. Dat is voor mij nog steeds een heel belangrijk moment. Door samen ervoor te gaan kunnen we het dus ook bereiken om toplanden te verslaan die veel meer mogelijkheden hebben. Na deze overwinning, is het dan ook zeker een droom om komend jaar onszelf ook wereldkampioen te mogen noemen. 

lise.jpg
Afbeelding van WhatsApp op 2024-03-11 om 11.43_edited.jpg

Lise

Small Title

Hoihoi! Mijn naam is Lise en ik ben 18 jaar oud. Dit is mijn 3e jaar in de selectie, dus vorig jaar ben ik met het team Europees kampioen geworden. Maar dit jaar gaan we natuurlijk naar China. Hier is de kans om de Europees kampioen te veranderen in Wereld kampioen. Dus ik heb heel erg veel zin om hier vol voor te gaan!

mai.jpg
mai kano_edited.jpg

Maimoende

Ik ben Maimoende Formanoij en ik ben 17 jaar oud. 
Het is voor mij altijd al een droom geweest om in het u21 team te komen. 
Vorig jaar was ik de 1ste reserve en mocht ik meedoen met een paar toernooien en dit was toen echt heel vet. Dit jaar gaan we naar China voor het WK. Dit is nog veel mooier en leuker want zo’n kans krijg je maar 1 keer. Het is namelijk een eer om in een selectie te komen, maar om dan ook meteen naar zo’n mooi en ver land te gaan is al helemaal speciaal. 

bottom of page